Hoe het begon…

Toen Eddy ontdekte dat hij allergisch was geworden van de duurzame kweek van paprika’s waren de rapen gaar. Hij ontmoette Marinka en zag kansen om samen zijn visie  voor kleinschalige woonzorg te ontwikkelen. En zo werden de kassen in Dorst ingeruild voor een hyper duurzame woonzorgvoorziening, sinds 2017.

Onze visie voor  woonzorg
Onze visie op woonzorg

Missie en visie

Wij maken een thuis en we leveren een actieve bijdrage aan het welzijn van onze klanten. Dit doen we door een woonomgeving te bieden die een weerspiegeling is van onze gemeenschap. Hier woont en leeft u doorelkaar en krijgt u de zorg die nodig is. Zorg die op- en afgeschaald wordt naarmate de zorgvraag zich ontwikkelt.

Bij ons kunt u zelfstandig wonen met alle benodigde zorg binnen handbereik. Met vaak een luisterend oor, een glimlach of hulp van onze medewerkers. Dat betekent échte aandacht voor elkaar.

Onze visie is dat we gedreven zijn om elke dag de zorg mooier te maken. De open communicatie, de oprechte interesse en het denken mét in plaats van vóór iemand zijn belangrijke pijlers in onze manier van werken.

Samen met ons team maken we van Crataegus een plek waar er nog tijd is. Tijd voor elkaar. Zoals het thuis hoort te zijn.”

– Marinka van den Hazelkamp

Onze visie op woonzorg

Hoe kijken zij er naar?

De oprichters

“Samen met ons team maken we van Crataegus een plek waar er nog tijd is. Tijd voor elkaar. Zoals het thuis hoort te zijn.”

Vanaf 2017 zijn we aan het bouwen aan ons Crataegus. Belangrijke waarden zoals het samen elkaar kunnen ondersteunen en het (weer) mogelijk maken van vaardigheden vertalen we naar de woonomgeving.

Samen met ons team  maken we van Crataegus een plek waar er nog tijd is. Tijd voor elkaar. Zoals het thuis hoort te zijn. Met mijn achtergrond als HBO-Verpleegkundige heb ik via het ziekenhuis, de verstandelijk gehandicapte zorg, de wijkverpleging en de psychiatrie een breed profiel ontwikkeld in de zorg.  

Het coachen en aansturen van collega’s was een natuurlijke stap. Een meer avontuurlijke stap was vervolgens het opzetten van Crataegus Woonzorg. Zo heb ik ook leren te ondernemen. Daardoor kijk ik met een creatieve blik naar de zorg, en heb ik geleerd dat we een heel hoogwaardige omgeving kunnen creëren en toch efficiënt om kunnen gaan met de kosten.

– Marinka van den Hazelkamp

Alles is gericht op de lange termijn. We denken na bij elke stap, dat is voor mij de Crataegus filosofie.

Mijn gehele werkende leven ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb eerst een paprika-kwekerij gehad die ik overgenomen heb van mijn ouders. Die heb ik indertijd verkocht en ben daarna onroerend goed gaan beheren. Ik vind het heel belangrijk dat we duurzaam met onze planeet en met elkaar omgaan. Dit heb ik met veel passie vertaalt naar het pand waarin Crataegus nu gevestigd is.

Werkelijk alles is aangepakt om het een gezonde en duurzame leefomgeving te maken. Deze aanpak kenmerkt mij. Het gaat zelfs zo ver dat we onze jam lokaal van het land halen. Of neem de zorgondersteuners die we hier hebben. Dit zijn jongeren die in een bijbaan hier komen helpen. Zij ontdekken hier hoe leuk de zorg kan zijn. Ze pakken zo het gevoel van onze community care op en velen kiezen een opleiding in de zorg, of komen later voltijd bij ons werken.

Alles is gericht op de lange termijn. We denken na bij elke stap, dat is voor mij de Crataegus filosofie. Als echte Dorstenaar probeer ik zo ook terug te geven aan onze lokale gemeenschap.

– Eddy van Gool

met de medewerkers lunchen

Ons sterke team

Ons team bestaat uit een groep professionals met ieder een eigen set aan kwaliteiten. We hebben verpleegkundigen, verzorgenden en specialisten maatschappelijk zorg, zorgondersteuners en activiteitenbegeleiders in huis. Samen met onze vrijwilligers draaien we veel mooie dagprogramma’s. Iedereen heeft hier zijn eigen plek in ons team en allen zijn herkenbaar aan hun passie voor de zorg en de gastvrijheid die we willen uitstralen.

De Meidoorn

De naam Crataegus is de Latijnse benaming voor de Meidoorn. Deze werd vroeger gebruikt voor de natuurlijke afscheiding van tuinen en landerijen. Daarbij is de Meidoorn een geneeskrachtige plant die zijn positieve uitwerking heeft op hart en bloedvaten.

De Crataegus staat dus voor kracht, gezondheid en veiligheid.
Dit laten we terugkomen in het Logo
met een krachtige cirkel waarin de Meidoorn te herkennen is.

Zoals de boeren een veilige leefomgeving verzorgden voor hun vee, stellen wij ons tot doel een zelfde veilige, warme woonomgeving voor onze bewoners te creëren.

Wist u overigens dat de naam Dorst afstamt van het woord Dornt en dat dit weer verwijst naar de Meidoorn?
Zo is de cirkel weer rond.

Wonen bij Crataegus

Hier wil ik blijven, hier is het fijn.

Bij ons kunt u een volledig zelfstandig appartement bewonen. Alle faciliteiten en ruimte voor persoonlijke aandacht.
Benieuwd hoe dat allemaal is?

samen wonen bij Crataegus

Werken bij Crataegus.

Alle tijd voor persoonlijke aandacht.

Zonder op te willen scheppen; iedereen die bij ons komt werken voelt al snel het Crataegus bloed door de aderen stromen. We zijn dan ook echt trots of onze bedrijfscultuur en de sfeer die binnen ons team heerst.

Samen wonen in Dorst bij Crataegus Woonzorg

Dagbesteding

Met onze dagbesteding willen we een leuke dag creëren voor onze deelnemers. Je komt bij ons om het thuisfront te ontlasten, om de dag te structureren of lekker bezig te zijn. Met oog op het ontwikkelen en het behouden van vaardigheden.

Ambulante zorg

Crataegus biedt ambulante begeleiding aan mensen met een behoefte aan psychische of psychiatrische ondersteuning. Dit doen wij door thuisondersteuning te bieden bij praktische zaken.

Socials

Kom met ons in contact via social media, we laten graag zien hoe het leven bij Crataegus is.

Documentatie

Om volledige transparantie te bieden publiceren wij hier jaarlijks onze  kwaliteitsverslagen of inspectie rapporten:

Inspectie VWS 2022: Download in PDF

Kwaliteitsverslag 2022: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2021: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2020: Download in PDF

 

Contact

Pastinaak 2 4849 CS Dorst

Kantoor: Baarschotsestraat 22 4849 BL Dorst

Telefoon: 085 401 8300

E-mail: info@cwzdorst.nl

KVK   66374812  | AGB-code 73736593

Concept door BMBW, design door Balou en Karin van Iterson, development door Midas Vreeburg, fotografie door Martijn Steiner Lovisa.