Wonen bij Crataegus

Bij ons kunt u volledig zelfstandig een appartement bewonen. Alle faciliteiten en noodzakelijke zorg zijn aanwezig. Door de kleinschaligheid is er ruimte voor persoonlijke aandacht.

volledig zelfstandig wonen
Kopje koffie aan de keukentafel en volledig zelfstandig wonen

Iedereen komt via de keuken!

Het hart is de keuken

Het gebouw beschikt over een aantal gezamenlijke ruimtes zoals keuken en huiskamer. Deze ruimtes zijn het kloppend hart van Crataegus.  Hier ontmoeten we elkaar dagelijks voor een praatje, het gezamenlijk drinken van een kop koffie, de eetmomenten, het spelen van een gezelschapsspel of het vieren van een verjaardag.

Alle faciliteiten aanwezig

Zorgeloos wonen

Bij ons kunt u een appartement volledig zelfstandig bewonen.
A
lle faciliteiten zijn aanwezig en samen maken we een persoonlijk zorgplan op maatWe kiezen bewust voor kleinschalig wonen.
Z
o is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht.
Oprechte betrokkenheid en veiligheid vinden wij vanzelfsprekend binnen Crataegus. Ons team is deskundig, toegankelijk en gedreven om elke dag het wonen en de zorg mooier te maken.

Hulp bij de steunkousen en volledig zelfstandig wonen

Onze zorgaanpak

We bieden desgewenst 24-uurs verpleging, verzorging en begeleiding. Afhankelijk van uw indicatie wordt het aantal uren bepaald. Wij hechten veel belang aan de hoogste kwaliteitseisen. Meer hierover vindt u onder het kopje Kwaliteit.

We hebben een cliëntenraad die gevraagd en ongevraagd advies geeft.  Personeel wordt regelmatig bijgeschoold en we houden ervan om  het gezellig te maken in de gemeenschappelijke ruimtes.

Hoogwaardige zorgaanpak betekent voor ons gewoon dat we samen prettig leven in een fijne omgeving.

Over uw indicatie

Met een WLZ-indicatie (VG, VV of GGZ) heeft u recht op 24-uurs ondersteuning.  Onze bewoners hebben verschillende zorg- en begeleidings vragen. Zo zijn er bewoners met een verstandelijk of psychiatrische kwetsbaarheid en ouderen met een verpleeg of verzorging behoefte.

Wij werken graag regionaal. Doordat de woonzorgvoorziening in Dorst gelegen is hoeven de meeste bewoners niet hun band te verbreken met hun sociale netwerk maar blijven er deel van uit maken. Dit zien wij als een groot voordeel omdat de impact van het verhuizen op hogere leeftijd naar een vreemde omgeving vaak als onprettig ervaren wordt.

In gesprek met medewerkers
en bewoners. Hoe ervaren zij Crataegus? Lees het hier:

pijl

In gesprek met Nel

Nel woont bij Crataegus, nadat ze hiervoor ook bij een andere instelling woonde. Hoe bevalt het haar? Wat is anders ten opzichte van haar eerdere ervaringen? We gaan in gesprek.

In gesprek met Sharon

Sharon is een enthousiaste collega bij Crataegus. Hoe bevalt het haar? Wat zijn haar taken, en waar houdt ze zich mee bezig? En wat vind ze van de collega’s en de bewoners? We gaan in gesprek.

In gesprek met Maarten

Maarten is de jongste bewoner bij Crataegus.
Hoe bevalt het hem? Hoe spendeert hij zijn tijd? En wat vind hij van de medebewoners en de begeleiding? We gaan met hem in gesprek.

Socials

Kom met ons in contact via social media, we laten graag zien hoe het leven bij Crataegus is.

Documentatie

Om volledige transparantie te bieden publiceren wij hier jaarlijks onze  kwaliteitsverslagen of inspectie rapporten:

Inspectie VWS 2022: Download in PDF

Kwaliteitsverslag 2022: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2021: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2020: Download in PDF

 

Contact

Pastinaak 2 4849 CS Dorst

Kantoor: Baarschotsestraat 22 4849 BL Dorst

Telefoon: 085 401 8300

E-mail: info@cwzdorst.nl

KVK   66374812  | AGB-code 73736593

Concept door BMBW, design door Balou en Karin van Iterson, development door Midas Vreeburg, fotografie door Martijn Steiner Lovisa.