In gesprek met Nel en Elleke

 

Nel woont bij Crataegus, nadat ze hiervoor ook bij een andere instelling woonde. Hoe bevalt het haar? Wat is anders ten opzichte van haar eerdere ervaringen? We gaan in gesprek.

‘s Morgens eerst wat beweging en beneden een activiteit. En in de middag ben ik vaak weg, dan ga ik met de taxi naar de bingo in Breda of Wagenberg. Efkes een pilsje drinken in het cafe. Of anders vind je me bij de voetbal of in het dorpshuis, word ik met het busje gebracht. Ga ik naar de Pubkwis. 

Wanneer we de dag eens doorlopen komt er van alles langs. 

Ik moet bij het opstaan wel geholpen worden. Dat gaat best snel. Soms komen ze weleens wat later maar ik heb gelukkig nooit haast, die tijd is voorbij. Hoe luxe is het om lekker op een stoel zitten en hulp te krijgen bij het aankleden. Nee, het gaat allemaal erg zorgvuldig.

Meestal start ik lekker rustig op met het lezen van de krant in de keuken. En daarna even een kijkje nemen bij de dagbesteding. Ik word goed geholpen, maar ik moet zelf ook helpen hè. Mijn ontbijtbord ruimt zichzelf niet op.

Ik ben vanuit de revalidatie gekomen. In het begin bij Crataegus zat ik nog in een rolstoel met zuurstof ondersteuning. Nu 2 maanden later heb ik alleen nog de rollator, geen zuurstof meer en kan ik weer gewoon lekker zelfstandig zijn.

 

“Ik heb eigenlijk een heel gevarieerde dag.”

Buiten lunchen bij Crataegus
Uit de bingo of voetbal kom ik meestal rond vijf uur thuis.

“Ja, het is soms net carnaval.
Er wonen hier verschillende generaties en dat is wel veel lachen.”

Uit de bingo of voetbal kom ik meestal rond vijf uur thuis. En dan ga ik gelijk de gemeenschappelijke keuken in. Het is niet altijd mijn kostje. Ik ben nogal ouderwets, maar ze houden wel rekening met me hoor. Joyce en Leo weten wel wat ik lekker vind.

Na het eten, even tv kijken en soms komen de kinderen ‘s avonds op bezoek. Ik drink het liefst koffie boven in mijn appartement. Eigenlijk beslis ik alles zelf.

Voorheen op mijn vorige locatie was het meer ondersteuning op de klok. Er was een tijdstip voor alles. Hier wordt veel meer ondersteund naar mijn behoefte. Ik ga en sta waar ik wil, krijg hulp wanneer ik het wil. 

Het samenwonen met de anderen vind ik best, beter als alleen hè. Geen tijd voor eenzaamheid hier voor mij. Ik ben altijd actief geweest in de gemeenschap en dat heb ik hier nog steeds. 

Elleke (begeleider) vult aan: ‘Ik heb in grotere instellingen gewerkt, je kende soms zelfs de andere afdeling niet. Hier is het zo kleinschalig, het voelt hier als een familie, of je hier werkt of woont’.

Nel: Ja, het is soms net carnaval.  Er wonen hier verschillende generaties en dat is wel veel lachen. 

In gesprek met medewerkers
en bewoners. Hoe ervaren zij Crataegus? Lees het hier:

pijl

In gesprek met Sharon

Sharon is een enthousiaste collega bij Crataegus. Hoe bevalt het haar? Wat zijn haar taken, en waar houdt ze zich mee bezig? En wat vind ze van de collega’s en de bewoners? We gaan in gesprek.

In gesprek met Maarten

Maarten is de jongste bewoner bij Crataegus.
Hoe bevalt het hem? Hoe spendeert hij zijn tijd? En wat vind hij van de medebewoners en de begeleiding? We gaan met hem in gesprek.

Socials

Kom met ons in contact via social media, we laten graag zien hoe het leven bij Crataegus is.

Documentatie

Om volledige transparantie te bieden publiceren wij hier jaarlijks onze  kwaliteitsverslagen of inspectie rapporten:

Inspectie VWS 2022: Download in PDF

Kwaliteitsverslag 2022: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2021: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2020: Download in PDF

 

Contact

Pastinaak 2 4849 CS Dorst

Kantoor: Baarschotsestraat 22 4849 BL Dorst

Telefoon: 085 401 8300

E-mail: info@cwzdorst.nl

KVK   66374812  | AGB-code 73736593

Concept door BMBW, design door Balou en Karin van Iterson, development door Midas Vreeburg, fotografie door Martijn Steiner Lovisa.