In gesprek met Maarten

 

Maarten is de jongste bewoner bij Crataegus.
Hoe bevalt het hem? Hoe spendeert hij zijn tijd?
En wat vind hij van de medebewoners en de begeleiding? We gaan met hem in gesprek.

Heerlijk wonen

Je kunt je appartement hier helemaal vrij inrichten. Zo heb ik de muren lila paars geschilderd, dat vind ik mooi. Ik hou veel van planten en zo kun je dus het appartement helemaal je eigen maken. Ik woon hier nu samen met mijn hondje Rakker. Zij heb ik al vanaf pup af aan. 

Je kunt hier bij Crataegus ook gebruik maken van de maaltijden, tegen een vergoeding. Er wordt echt vers gekookt met veel lokale producten. ik kook zelf ook veel op mijn eigen appartement. Soms is er wel iets over van beneden, iedereen weet dat ik tegen voedselverspilling ben dus komt er regelmatig wat mijn kant op. Daarnaast ontvang ik ongeveer 50 euro boodschappengeld per week. De boodschappen haal ik zelf. Bij de Jumbo. 

Ik ben regelmatig in de gemeenschappelijke ruimte te vinden, daar is altijd wel reuring. Rond het koken is er altijd wel een kletspraatje. Ik werk zelf in de horeca. In de service. Tijdens die middaguurtjes praat ik met andere bewoners over onze werk ervaringen. Daarnaast doen we vaak met elkaar een potje Zweeds pesten, Skip-Bo of Rummikub. We hebben veel pret als we een kaartje leggen.

“Sinds ik hier woon geniet ik meer en kan ik goed tot mezelf komen”

Maarten en Rakker
Samen de administratie doen

“Ik ben wel de jongste hier maar vind het heerlijk om met alle bewoners te mengen”

Er is hier veel te doen 

Ik ben wel de jongste hier maar vind het leuk om met alle bewoners te mengen. Ouderen hebben vaak iets te vertellen over vroeger en hoe zij in het leven staan. Ik vind ieders eigen verhaal zo mooi om te horen. Het advies dat ik ook kreeg was om alles uit het leven te halen. Mooi toch? Soms ga ik wel eens met een huisgenootje, en goede vriendin, even de stad in. Gaan we samen iets eten in Breda. Hier in huis is het elke dag wel anders. Voor mij persoonlijk is het een fijne combinatie van spontaniteit en routine.

Laatst mocht ik mensen van kwaliteitsinspectie een rondleiding geven, ik vind dat zelf erg leuk om te doen omdat Crataegus zich onderscheid van andere organisaties. Waarbij ik ook mijn appartement laat zien dat je het helemaal naar jou eigen stijl mag inrichten.

In mijn appartement liggen veel voorwerpen die centraal staan met spiritualiteit, zoals edelstenen zoals rozekwast, een liefdesteen of een amethist, dit is een hele goede slaapsteen. ik voel mij sterk verbonden met mijn omgeving en het universum, Liefde en geluk staat voor mij nu centraal in mijn leven. 

Ze maken hier echt een verschil

Het heeft voor mij een heel verschil gemaakt sinds dat ik hier ben komen wonen, ik heb een eigen plekje. Hiervoor zag ik een woonplek meer als iets functioneels dus alleen om in te slapen en niet om in te genieten. Hier heb ik dat helemaal terug gevonden, het hier wonen heeft mij ook veel zelfvertrouwen en kracht gegeven.

Ik vind het zelf erg fijn om ook weg te zijn, ik tour graag met de trein om andere steden te bezoeken. want net als mensen hebben steden ook zo hun eigen verhaal. Niets is mooier dan om in de armen van de stad te zijn. Op mijn bucketlist staat sowieso een treintour door Europa.

Treinreizen door Nederland

“Ik hou ervan om lekker weg te zijn. Hier wonen heeft mij meer vertrouwen en levenskracht gegeven.”

In gesprek met medewerkers
en bewoners. Hoe ervaren zij Crataegus? Lees het hier:

pijl

In gesprek met Sharon

Sharon is een enthousiaste collega bij Crataegus. Hoe bevalt het haar? Wat zijn haar taken, en waar houdt ze zich mee bezig? En wat vind ze van de collega’s en de bewoners? We gaan in gesprek.

In gesprek met Nel

Nel woont bij Crataegus, nadat ze hiervoor ook bij een andere instelling woonde. Hoe bevalt het haar? Wat is anders ten opzichte van haar eerdere ervaringen? We gaan in gesprek.

Socials

Kom met ons in contact via social media, we laten graag zien hoe het leven bij Crataegus is.

Documentatie

Om volledige transparantie te bieden publiceren wij hier jaarlijks onze  kwaliteitsverslagen of inspectie rapporten:

Inspectie VWS 2022: Download in PDF

Kwaliteitsverslag 2022: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2021: Download in PDF
Kwaliteitsverslag 2020: Download in PDF

 

Contact

Pastinaak 2 4849 CS Dorst

Kantoor: Baarschotsestraat 22 4849 BL Dorst

Telefoon: 085 401 8300

E-mail: info@cwzdorst.nl

KVK   66374812  | AGB-code 73736593

Concept door BMBW, design door Balou en Karin van Iterson, development door Midas Vreeburg, fotografie door Martijn Steiner Lovisa.